МКхост
голема база на статии

Ти треба помош? Пребарај низ нашата база на знаење за различни прашања поврзани со хостинг, домени, емаил и слично.

56cPanel

Како да пристапиш до контрол панелот - cPanel?

До cPanel може да пристапиш на два начина

  • Со користење на твојот домен како пристапна точка
    Отвори го прелистувачот кој обично го користиш (Google Chrome, Opera, Internet Explorer, Mozilla Firefox или слично) и како URL запиши http://www.imenadomenot.com/cpanel

cPanel најава

  • Преку системот за клиенти
    Откако ќе се најавиш на portal.mkhost.com, во менито кликни на Хостинг и избери го хостингот на кој сакаш да се најавиш

најава на хостинг

 Во новоотоворениот прозорец во делот Активности кликни на Најави се на cPanel 

пристап до cPanel

  • Доколку имаш проблем за пристапување на cPanel може да не контактираш нас. Еден од најчестите проблеми при не можност да се пристапи во cPanel е доколку имаш блокиран пристап до 2083 портот. Провери дали имаш инсталирано firewall/antivirus/router – затоа што можно е некој од овие уреди да го блокира пристапот поради затворен порт.