МКхост
голема база на статии

Ти треба помош? Пребарај низ нашата база на знаење за различни прашања поврзани со хостинг, домени, емаил и слично.

2cPanel

Редирекција на даден домен преку cPanel

Постапката за редиректирање на даден домен кон друг преку cPanel е следна: 

Најави се на твојот cPanel акаунт, imenadomen/cpanel со соодветно корисничко име и лозинка. 
 
Откако успешно ќе се најавиш, во делот Domains кликни на Redirects 

redirect
 
Во новоотворениот прозорец најпрво избери дали редирекцијата на доменот сакаш да биде перманентна или привремена. 
 
Во делот redirects внеси го доменот кон кој сакаш носечкиот доменот да биде редиректиран.
 
Избери дали сакаш доменот да се редиректира и со www пред него, без www или со и без www. На крај кликни на Add

add redirect