Нови домен наставки

Провери ги новите домен наставки како .travel или .design

Домен на месецотБиди во тек со нашиот избор на домен на месецот и добиј специјален попуст за истиот.

.design

Супер за дизајн агенции, уметнички школи или уметници

мкд 3757 /година
*

.coffee

Краток и лесно запаметлив за кафулиња и сите љубители на кафеМКД 2348 /година
*

.fit

За сите фитнес инструктори и фитнес студијаМКД 2254 /година
*

.online

За промоција и маркетинг на индустрии на мали и големи компанииМКД 2912 /година
*

.solutions

За консултанти, видео туторијали и домени со образовна содржинаМКД 1597 /година
*

.top

Лесно препознатлив, за секој професионален или персонален брендМКД 470 /година
*

.travel

За туристички агенции, травел инфлуенсери и хотелиМКД 9112 /година
*

TLD

Новите TLDs беа претставени во 2013 од страна на ICANN (The internet corporation for Assigned Names and Numbers), како резултат на глобалната побарувачка од интернет заедницата.
Од 2017 постојат над 500 nTLD’s слободни за регистрација. Се очекува во наредните неколу години да порасне и над 1000.
Зошто ти или твојот бизнис треба да регистрира nTLD??

Има големи предности од регистрирање на nTLD. Некои од нив се:

Поголеми шанси да го најдеш совршеното име за твојот домен

Ти или твојот бизнис да се издвои од останатите генерички TLDs

Направи твојот домен да биде препознатлив

Дали ќе има дополнителни nTLD за регистрација?

МКхост ќе продолжи да го проширува изборот на nTLD. Целиме кон тоа да понудиме над 20 нови домен наставки до крајот на годината.

Следи го нашиот Блог и Facebook страната за новости во врска со дополнителни nTLDs.