Дедицирани
сервери

Сакаш целосна контрола врз перформансите на твојот хостинг? Избери дедициран сервер за оптимален простор и максимална сигурност. Идеален за големи онлајн бизниси.

Ново

MK41

MK41

МКД 7490/месечно
*

AMD Ryzen™ 5 3600 1 физички процесор со 6 јадра/12 нитки (AMD Zen2)

32 GB DDR4 ECC RAM

ИП адреса во јадро / 1Gbit оптички линк

1x 512GB Nvme Main drive

1x 512GB Nvme Backup Drive

Unlimited bandwidth

+ Прочитај повеќе
Ново

МК51

МК51

МКД 9990/месечно
*

AMD Ryzen™ 7 3700X 1 физички процесор со 8 јадра/16 нитки (AMD Zen2)

64 GB DDR4 ECC RAM

ИП адреса во јадро / 1Gbit оптички линк

1TB NVmE Software RAID1

2TB дополнителен Enterprise HDD за чување на локален Backup

Unlimited bandwidth

+ Прочитај повеќе
Ново

MK61

MK61

МКД 14990/месечно
*

AMD Ryzen™ 9 3900 1 физички процесор со 12 јадра/24 нитки (AMD Zen2)

128 GB DDR4 ECC RAM

ИП адреса во јадро / 1Gbit оптички линк

1.92TB NVmE Software RAID1

2TB дополнителен Enterprise HDD за чување на локален Backup

Unlimited bandwidth

+ Прочитај повеќе
* Во цената не спаѓа еднократен set up на сервер. Цената за оваа услуга е 2.990 денари + 18% ДДВ.

Ти треба помош во менаџирање на серверот?

Во основите планови за дедицирани сервери, МКхост помага во неговото сетирање. Понатамошното одржување (update/upgrade) е одговорност на клинтот, односно серверот е self-managed од страна на клиентот.
Како дополнителна опција, МКхост нуди услуга со која ќе ти помогне во менаџирањето на дедицираниот сервер. Цената е 4.990 МКД + 18% ДДВ на месечно ниво. Оваа услуга можеш да ја додадеш при нарачка на дедицираниот сервер во кошничка. Што ќе добиеш со ова менаџирање?

Конфигурација на backup на дневно и неделно ниво на локален сервер

Конфигурација на remote backup еднаш месечно на remote локација

Мониторинг на серверот со Nagios

Апдејти на серверот

Зголемена безбедност со cPGuard

Целосно првобитно сетирање на сервер

Зошто да избереш дедициран сервер?

Со оваа услуга, добиваш целосен сервер наменет само за твојот веб сајт, кој е менаџиран од твоја страна (self-managed).
Дедицираниот сервер е многу побрз од обичниот shared хостинг бидејќи сите ресурси, како хостинг простор или сообраќај се наменети само за тебе.
Загарантиран квалитет

Сите сервери се со гарантиран 100% uptime на мрежата, како и инстантна промена на хардверски делови при појава на проблем.

Менаџиран од корисникот

Неограничен пристап од страна на корисникот и контрола врз целиот сервер. Целосно менаџиран од корисникот (self-managed).

Поддршка за инфраструктура

Нашиот тим е достапен за да помогне во целосната инфраструктура на серверот – од мрежа, хардвер, па сè до софтверска инсталација.

Напреден cPanel

Лиценца за cPanel - реномиран панел за администрација користен од 70% од хостинг провајдерите. МКхост е единствен партнер на cPanel во Македонија.

Конфигурација

Целосно подесување на заштита на Layer 7 инфраструктура за сведување на потенциjални напади на минимум. Arbor протекција против DDoS напад и Cloudflare сервис за митигација на напади.

Чување на податоци

Инкрементален backup на дневно/неделно ниво.

 

Детални технички карактеристики на хостинг планови

 

MK41

MK51

MK61

CPU
AMD Ryzen™ 5 3600
1 физички процесори со 6 јадра/12 нитки (AMD Zen2)
AMD Ryzen™ 7 3700X
1 физички процесори со 8 јадра/16 нитки (AMD Zen2)}
AMD Ryzen™ 9 3900
1 физички процесор со 12 јадра/24 нитки (AMD Zen2)
RAM
32 GB DDR4 ECC
64 GB DDR4 ECC RAM
128 GB DDR4 ECC RAM
Хостинг простор
512GB
1TB
2TB
Сообраќај
unlimited
unlimited
unlimited
Full root access
Дедицирани ресурси
Self-managed
MySQL
cPanel

Што вклучува услугата за дедициран сервер?

Серверот е up & running во 99% од времето

Средување на потенцијален хардверски проблем од страна на МКхост

Постојан пристап до серверот (SSH/WHM/cPanel)

При договор со клиентот, на прво сетирање на серверот од страна на МКхост се прави иницијално сетирање на LAMP, Security, update. Понатамошното одржување (update/upgrade) е одговорност на клинтот, односно серверот е self-managed од страна на клиентот.

МАКЕДОНСКИ & АНГЛИСКИ

Стандардна поддршка

Секој клиент на МКхост добива персонализирана поддршка. Секое прашање и проблем се третирани професионално и одговорно, во најбрз можен рок.

Професионална поддршка

Личен агент за поддршка или продажба

Пристап до голема база на знаења

МАКЕДОНСКИ & АНГЛИСКИ

Премиум поддршка

Можеш да нарачаш дополнителна услуга за Премиум поддршка за приоритет во решавање на проблемите, како и за дополнителни бенефити, меѓу кои и:

Помош за сетирање на емаил

Решавање на проблеми со IP адреси

Инсталација на платформи и теми

Имаш прашања? Ние ги имаме одговорите.

Што е сервер?

Каде се лоцирани серверите на МКхост?

Што поддржува Linux, а што Windows?

Кои се карактеристики на дедицирани сервери?

Дали постои ограничување на ресурсите на серверите?

Имаш проблем со подесување на твојот емаил?
Посети го нашиот водич како да го подесиш твојот емаил на секој уред.
Посети го водичот