WordPress
хостинг

Фокусирај се на твојата содржина преку хостинг со вклучена WordPress платформа. Провери зошто WordPress е најпопуларен избор на светските онлајн корисници.

Ново

WP Basic

Одличен за почетен онлајн бизнис.

МКД 2999/годишно
*
+ 10% попуст за регистрација на нов домен*

Инсталиран WordPress

Хостирање на 2 веб сајтови

2 GB Простор

200 GB Трансфер

Неограничен број на емаил адреси

Auto SSL сертификат

Прочитај повеќе

WP Regular

Хостирање на повеќе сајтови.

МКД 5999/годишно
*
+ 10% попуст за регистрација на нов домен*

Инсталиран WordPress

Хостирање на 5 веб сајтови

10 GB Простор

500 GB Трансфер

Неограничен број на емаил адреси

Auto SSL сертификат

Прочитај повеќе

WP Power

Погоден за големи сајтови.

МКД 8999/годишно
*
+ 10% попуст за регистрација на нов домен*

Инсталиран WordPress

Хостирање на 10 веб сајтови

30 GB Простор

700 GB Трансфер

Неограничен број на емаил адреси

Auto SSL сертификат

Прочитај повеќе

Зошто да избереш WordPress хостинг?

WordPress е најпопуларната платформа за управување на веб сајтови (CMS) во светот. Идеален е за сајтови кои имаат потреба од постојано надополнување на содржина, како и оние кои привлекуваат голем број на посетители.

Брза и лесна имплементација на веб дизајн решенија.

Едноставно управување и надополнување на содржина.

Широки можности за развој на твојот онлајн бизнис

Брза интеграција со многу корисни алатки и плагини

Одличен за портали, блогови, компаниски сајтови и е-продавници.

Автоматско ажурирање

Секогаш имај ја најновата верзија на WordPress.

Моќни функционалности

Голем избор на теми и плагини за функционирање на твојот сајт.

Копии

Чуваме дневни, неделни и месечни копии од твојот WordPress сајт.

WordPress

Имаме одговор на сите прашања поврзани со WordPress.

Оптимизиран за тебе

WordPress хостингот е оптимизиран за да го извади максимумот од твојот сајт.

Безбедност и изолација

Твојот веб сајт е секогаш безбеден без разлика на околностите.

WordPress
Контролен панел

Работната табла (Dashboard) на WordPress ти овозможува паметно управување на твојот веб сајт, како и целосна контрола врз целиот твој сајт од едно место. Голем избор на теми и плагини кои ќе бидат од корист за развојот на твојот онлајн бизнис.

Брз и оптимизиран веб сајт

Врвни NVME SSD RAID сервери.

99% гарантиран uptime.

Можност за илјадници посетители дневно.

Сервери конектирани на 1gbps мрежа.

Серверска локација во Европа и Америка.

Професионални емаил адреси

Креирај и управувај со професионална емаил адреса која го содржи твојот домен.

Пристап до емаил адреси преку било кој пребарувач.

Подесување на емаил адресите на било кој паметен телефон.

Брз и едноставен туторијал за подесување на твојот маил.

SMTP, IMAP или POP3.

Безбедност на информации

МКхост прави редовни копии на сите податоци, со што нема потреба од грижа за губење на податоците.

Се чува копија на дневно, неделно и месечно ниво.

Се чува три месечна offsite backup копија.

Заштита во случај на проблем, хаварија, хакирање.

Комплетно бесплатна услуга и достапна во секое време.

Авторизиран партнер на cPanel

МКхост е единствен партнер на cPanel во Македонија.

Едноставно управување со функциите на хостингот.

Инсталација на сите твои потребни апликации на хостингот.

Лесно менаџирање

Корисничкиот портал на МКхост овозможува контрола врз сите твои услуги.

Зголемување на ресурси на хостингот со 1 клик.

Лесна нарачка на дополнителни функции за твојот хостинг.

Заштита од малициозни фајлови

Правиме константно скенирање на твојот сајт со помош на anti malware софтвер.

Проверка на неделно ниво.

Известување веднаш кога на хостингот ќе се појави малициозен фајл.

МАКЕДОНСКИ & АНГЛИСКИ

Стандардна поддршка

Секој клиент на МКхост добива персонализирана поддршка. Секое прашање и проблем се третирани професионално и одговорно, во најбрз можен рок.

Професионална поддршка

Личен агент за поддршка или продажба

Пристап до голема база на знаења

МАКЕДОНСКИ & АНГЛИСКИ

Премиум поддршка

Можеш да нарачаш дополнителна услуга за Премиум поддршка за приоритет во решавање на проблемите, како и за дополнителни бенефити, меѓу кои и:

Помош за сетирање на емаил

Решавање на проблеми со IP адреси

Инсталација на платформи и теми

 

Технички карактеристики на хостинг планови

 

Basic

Regular

Power

Број на сајтови
2
5
10
Хостинг простор
2GB
10GB
30GB
Трансфер
200 GB Трансфер
500 GB Трансфер
700 GB Трансфер
RAM меморија
NVME SSD RAID
NVME SSD RAID
NVME SSD RAID
Parked домени
1
5
10
Addon домени
1
5
10
Број на емаил адреси
неограничено
неограничено
неограничено
Број на бази
неограничено
неограничено
неограничено
Серверска локација
Европа и Америка
Европа и Америка
Европа и Америка
Физичка меморија
1024MB (1GB)
2048MB (2GB)
3062MB (3GB)
Процесорска брзина
100% (1 jадро)
200% (2 jадро)
300% (3 jадро)
Избор на PHP верзија
5.6, 7.0, 7.1, 7.2, 7.3 , 7.4 и 8.0
5.6, 7.0, 7.1, 7.2, 7.3 и 7.4 и 8.0
5.6, 7.0, 7.1, 7.2, 7.3 и 7.4 и 8.0
Files (inodes)
300.000 - 350.000
350.000 - 400.000
400.000 - 450.000
Entry processes
10-40
20-60
40-100
Auto SSL сертификат
Backup
Редовен backup
дневно, неделно и месечно
дневно, неделно и месечно
дневно, неделно и месечно
Offsite backup
3 пати годишно
3 пати годишно
3 пати годишно
cPanel Контролен панел
WordPress Инсталација
Softaculous
 

Ти требаат дополнителни функционалности?

Погледни ги и другите хостинг планови кои ги нудиме:
Linux хостинг

Основни хостинг планови за старт на твојот онлајн бизнис.

Windows хостинг

Напредни опции за технички лица кои имаат потреба од бази на податоци.

Бизнис хостинг

Соодветен за компании кои имаат потреба од поголем хостинг простор.

Cloud сервер

Идеален за брзорастечки сајтови кои имаат потреба од целосна флексибилност.

Имаш прашања? Ние ги имаме одговорите.

Што е хостинг?

Како да мигрирам хостинг во МКхост?

Како да креирам емаил адреса?

Како можам да го надоградам мојот хостинг план?

Како можам да сменам лозинка на email адреса?

Имаш проблем со подесување на твојот емаил?
Посети го нашиот водич како да го подесиш твојот емаил на секој уред.
Посети го водичот