Трансферирај домен

Приклучи се кон најголемиот регистрар на домени во Македонија и направи трансфер на твојот .mk домен во МКхост бесплатно.

Бесплатен трансфер на сите македонски домени | МКД 999
*
за интернационални домени

Зошто да направиш трансфер на твојот домен во МКхост?

Промена на именски опслужувачи

Лесно и брзо управувај со твоите домени. Промена на именски опслужувачи можеш да направиш во секое време и истата е инстантна за сите наставки.

Професионална поддршка

Брз и професионален одговор за секое настанато прашање или проблем. Достапно на македонски и англиски јазик.

Кориснички портал

Лесен пристап до сите твои услуги во МКхост преку нашиот нов Кориснички портал. Лесно менаџирање на твоите фактури, контакти и тикети.

Не си сигурен од каде да започнеш?

Следи ги следните чекори за успешно трансферирање на твојот домен во МКхост.
Прв чекор:Припреми го доменот за трансфер

Пред да започнеш со трансфер на домен, треба да го извршиш следното:

Твојот домен треба да е регистриран најмалку 60 денови.

Tвојот домен треба да биде отклучен кај твојот моментален регистрар.

Твојата емаил адреса треба да е поставена како домен контакт.

Втор чекор:Започни го трансферот на доменот

Секој домен има свој код за автентикација познат како EPP.

Побарај го EPP кодот од твојот сегашен регистрар, за да може истиот успешно да се трансферира во МКхост.

Потврди го трансферот на доменот преку твојот емаил кој што ќе биде испратен од твојот сегашен регистрар.

Трет чекор:Комплетирај го трансферот на доменот

Искористи ја една од трите понудени можности за да го комплетираш трансферот на твојот домен со помош на EPP кодот.

Откако ќе го додадеш доменот за трансфер во Кошничка, во следниот чекор ќе ти се отвори поле за внес на EPP кодот.

Доменот можеш да го трансферираш и преку Корисничкиот портал, во делот Продавница > Домени > Трансферирај домени.

Доколку ти треба помош, испрати ни го името на доменот заедно со EPP кодот преку емаил на domains@mkhost.com.mk.

Прв чекор:Започни го трансферот на доменот

Секој домен има свој код за автентикација познат како EPP.

Побарај го EPP кодот од твојот сегашен регистрар, за да може истиот успешно да се трансферира во МКхост.

Втор чекор:Комплетирај го трансферот на доменот

Искористи ја една од трите понудени можности за да го комплетираш трансферот на твојот домен со помош на EPP кодот.

Откако ќе го додадеш доменот за трансфер во Кошничка, во следниот чекор ќе ти се отвори поле за внес на EPP кодот.

Доменот можеш да го трансферираш и преку Корисничкиот портал, во делот Продавница > Домени > Трансферирај домени.

Доколку ти треба помош, испрати ни го името на доменот заедно со EPP кодот преку емаил на domains@mkhost.com.mk.

Секој трет .mk домен во Македонија е регистриран преку МКхост

30%Удел на пазарот за домени во Македонија
20,106Вкупен број на регистрирани домени
5,000+Активни корисници

Придружи им се на најдобрите компании кои регистрираа домен кај нас

Водечките компании во Македонија се дел од фамилијата на МКхост. Придружи се на нив и на над 5.000 корисници.

Имаш прашања? Ние ги имаме одговорите.

Што е домен?

Како да проверам дали е слободен определен домен?

Како да променам сопственост на домен?

Како да променам именски опслужувач?

Како да трансферирам домен во МКхост?

Имаш проблем со подесување на твојот емаил?
Посети го нашиот водич како да го подесиш твојот емаил на секој уред.
Посети го водичот