Регистрирај нов домен

Инстант активација за 5 минути

Најголем регистрар на .mk домени

Бесплатно пренасочување & DNS хостинг

.mk МКД 999.com.mk МКД 999.edu.mk МКД 999.com МКД 1199.net МКД 1699.org МКД 1199.info МКД 1799

Бесплатни функции со секоја регистрација

Промена на именски опслужувачи

Лесно и брзо управувај со твоите домени. Промена на именски опслужувачи можеш да направиш во секое време и истата е инстантна за сите наставки.

Професионална поддршка

Брз и професионален одговор за секое настанато прашање или проблем. Достапно на македонски и англиски јазик.

Кориснички портал

Лесен пристап до сите твои услуги во МКхост преку нашиот нов Кориснички портал. Лесно менаџирање на твоите фактури, контакти и тикети.

nTLD - Нови домен екстензии

Пронајди го вистинскиот домен за твојот сајт со нашата понуда на нови трендинг домен екстензии (nTLD).

.coffee

МКД 2348/год
*

.design

МКД 3757/год
*

.fit

МКД 2254/год
*

.online

МКД 2912/год
*

Како да започнеш?

Неколку едноставни чекори пред да регистрираш нов домен.
Чекор 1:Избери име за домен

Твојот домен е како твоја домашна адреса. Ако го избереш www.mojatakompanija.mk како твој домен, тогаш на овој начин корисниците ќе те пронајдат онлајн.

Твојот домен е важен и за твојата емаил адреса, која би изгледала вака: moetoime@mojatakompanija.mk.

Твоето домен име треба да биде кратко, едноставно и лесно за запомнување.

Чекор 2:Избери домен екстензија

Има повеќе домен екстензии (познати и како TLD’s - top level domains) од кои може да се избира - како .com, .mk, .net, .info итн.

Државни домен екстензии (ccTLD) како .mk за Македонија, или пак .de за Германија се одлични доколку твоите посетители се од определена земја или регион.

Генерични екстензии (gTLD) како .com или .org се идеални за таргетирање на глобален пазар, а истовремено се одлични во комбинација со државни домен екстензии.

Нови екстензии (nTLD) како .travel или .online се идеални за специфични индустрии и сегменти.

Чекор 3:Започни со користење на твојот домен

Откако ќе го закупиш твојот домен, време е да почнеш со негово користење.

Доколку немаш соодветен хостинг, истиот можеш да го закупиш кај нас од неколкуте планови кои ги нудиме.

Нашиот Кориснички портал ти овозможува да ги управуваш на едно место сите твои домени, хостинг планови, фактури, како и обнова на услуги.

Секој трет .mk домен во Македонија е регистриран преку МКхост

30%Удел на пазарот за домени во Македонија
20,106Вкупен број на регистрирани домени
5,000+Активни корисници

Придружи им се на најдобрите компании кои регистрираа домен кај нас

Водечките компании во Македонија се дел од фамилијата на МКхост. Придружи се на нив и на над 5.000 корисници.

Имаш прашања? Ние ги имаме одговорите.

Што е домен?

Како да проверам дали е слободен определен домен?

Како да променам сопственост на домен?

Како да променам именски опслужувач?

Како да трансферирам домен во МКхост?

Имаш проблем со подесување на твојот емаил?
Посети го нашиот водич како да го подесиш твојот емаил на секој уред.
Посети го водичот