Cloud
Сервери

Имаш брзорастечки сајт? Cloud е идеален за комплетна флексибилност во работата и неограничено растење и надоградба.

Ново

CLOUD I

МКД 999/месечно
*

1vCPU

1GB RAM

ИП адреса во јадро / 1Gbit оптички линк

40GB хостинг простор

Unlimited bandwidth

Full root access

+ Прочитај повеќе
Ново

CLOUD II

МКД 2500/месечно
*

2vCPU

4GB RAM

ИП адреса во јадро / 1Gbit оптички линк

80GB хостинг простор

Unlimited bandwidth

Full root access

+ Прочитај повеќе
Ново

CLOUD III

МКД 7999/месечно
*

4vCPU

16GB RAM

ИП адреса во јадро / 1Gbit оптички линк

320GB хостинг простор

Unlimited bandwidth

Full root access

+ Прочитај повеќе

Зошто да избереш Cloud сервери?

Кога имаш брзорастечки сајт, основниот хостинг план не е доволен. Cloud хостингот ти овозможува да искористиш ресурси на повеќе сервери со поголема моќ и простор, што ќе ти овозможи уште побрз раст и развој..
Сигурност на податоци

Cloud хостингот чува копии од твоите податоци на повеќе уреди одеднаш, при што истите се 24/7 сигурни.

Менаџиран од корисникот

Неограничен пристап од страна на корисникот и контрола врз целиот сервер. Целосно менаџиран од корисникот (self-managed).

Флексибилност

Твоите ресурси на cloud се комплетно флексибилни. Истите може да се зголемат со само еден клик, без никакви миграции или недостапност при промената.

Приспособливост

Како што расте твојот бизнис, лесно може да се алоцираат дополнителни ресурси на твојот cloud хостинг план, без никакви попречувања при работата.

Гарантиран uptime

Кога еден од серверите ќе престане со работа, преку автоматски процес твоите податоци веднаш ќе ги преземе следниот сервер, со што твојот сајт продолжува да работи.

Чување на податоци

Backup на податоците се прави во последните 7 дена преку дневен snapshot.

 

Детални технички карактеристики на хостинг планови

 

1vCPU

2vCPU

4vCPU

CPU
1vCPU
2vCPU
4vCPU
RAM
1GB RAM
4 GB RAM
16GB RAM
Хостинг простор
40GB
80GB
160GB
Сообраќај
unlimited
unlimited
unlimited
Full root access
Дедицирани ресурси
Self-managed
Избор оперативен систем
Snapshot од претходните 7 дена

Што вклучува услугата за cloud сервер

Серверот е up & running во 99% од времето

Средување на потенцијален хардверски проблем од страна на МКхост

Постојан пристап до серверот (SSH/WHM/cPanel)

При договор со клиентот, на прво сетирање на серверот од страна на МКхост се прави иницијално сетирање на LAMP, Security, update. Понатамошното одржување (update/upgrade) е одговорност на клинтот, односно серверот е self-managed од страна на клиентот.

МАКЕДОНСКИ & АНГЛИСКИ

Стандардна поддршка

Секој клиент на МКхост добива персонализирана поддршка. Секое прашање и проблем се третирани професионално и одговорно, во најбрз можен рок.

Професионална поддршка

Личен агент за поддршка или продажба

Пристап до голема база на знаења

МАКЕДОНСКИ & АНГЛИСКИ

Премиум поддршка

Можеш да нарачаш дополнителна услуга за Премиум поддршка за приоритет во решавање на проблемите, како и за дополнителни бенефити, меѓу кои и:

Помош за сетирање на емаил

Решавање на проблеми со IP адреси

Инсталација на платформи и теми

Имаш прашања? Ние ги имаме одговорите.

Што е Cloud?

Во што се разликуваат дедициран сервер и Cloud?

Дали Cloud е безбеден?

Дали Cloud ќе одговара на моите бизнис потреби?

Дали сите податоци безбедно ќе бидат префрлени на Cloud од веќе постоечки хостинг?

Имаш проблем со подесување на твојот емаил?
Посети го нашиот водич како да го подесиш твојот емаил на секој уред.
Посети го водичот